Autoverzekering

Een juiste verzekering voor uw auto

Extra dekkingen

Een autoverzekering sluit u om een aantal redenen. Ten eerste is de W.A. dekking verplicht. Elk actief kenteken moet dus verzekerd zijn. Een W.A. dekking keert uit als u schade schade aan derden veroorzaakt.

 

Verder is het mogelijk het vermogen (de auto zelf) te beschermen. Dat kan doormiddel van het sluiten van een beperkt casco óf volledig casco (allrisk) dekking.

 

Bij Van Brederode Financieel Adviseurs zoeken wij altijd voor u uit wat de beste optie is.

 • Wettelijke Aansprakelijkheid (W.A.)

  De WA autoverzekering  dekt de schade waarvoor de autobezitter aansprakelijk is. De schade die ontstaat aan de eigen auto wordt bij een WA verzekering niet vergoed. Iedere autobezitter is in Nederland verplicht om zijn auto (minimaal) WA te verzekeren. Omdat de verzekering aan de auto gebonden is, is er ook dekking wanneer u een ander in uw auto laat rijden.

 • Beperkt Casco

  Een autoverzekering met WA en een Beperkte Casco dekking biedt naast de verplichte WA-dekking ook dekking tegen schade aan de eigen auto uit een aantal in de voorwaarden genoemde gebeurtenissen. U dient hierbij te denken aan schade door diefstal, brand, hagel/storm en ruitbreuk. Hierbij geldt meestal een eigen risico.

 • Volledig Casco (Allrisk)

  Een All Risk autoverzekering wordt ook wel WA + volledig casco genoemd. De All Risk autoverzekering kent een nog wat uitgebreidere dekking dan de beperkt casco verzekering. Bij een All Risk autoverzekering is schade aan de eigen auto in de meeste situaties gedekt.

Het is ook mogelijk om extra dekkingen bij te sluiten.

 

Hieronder kunt u nalezen welke soorten er zijn en wat belangrijk is om rekening mee te houden.

 • Inzittendenverzekering

  Om te voorkomen dat een automobilist zijn of haar leven lang moet betalen aan een passagier hoeft u geen ongevallenverzekering inzittenden af te sluiten. De wa-dekking van de autoverzekering vergoedt n.l. alle schade toegebracht met of door het motorrijtuig en dat geldt dus ook voor de inzittenden.

   

  Echter, de bestuurder kan niet van zichzelf vorderen als hij/zij schade oploopt.  Is er echter een schuldige tegenpartij, dan kan iedere inzittende bij die tegenpartij een schadevergoedingsclaim indienen, ook de bestuurder.

   

  Een inzittendenverzekering sluit u dus eigenlijk alleen maar voor de bestuurder van de auto af als deze zélf de (mede)schuldige is aan het ongeval.

 • Ongevallenverzekering

  Een ongevallenverzekering voor inzittenden keert per inzittende bijvoorbeeld het volgende uit:€.5.000,= bij overlijden door een auto-ongeval;€.25.000,= maximaal bij blijvende invaliditeit door een auto-ongeval. Maar, heeft u wel wat aan 5.000 euro bij overlijden en maximaal 25.000 bij blijvende invaliditeit? Dat is namelijk verzekerd op een “ongevallenverzekering Inzittenden”.

   

  Een bedrag wat nergens aan gerelateerd is en alleen bij volledige blijvende invaliditeiteen uitkering van (in dit geval) 25.000 euro biedt. (premie ca. €.30 per jaar).

 • (tip) Schadeverzekering Inzittenden

  Als u goed verzekerd wilt zijn, kies dan een ‘schadeverzekering inzittenden’. Die keert nl. de werkelijk schade uit, bijvoorbeeld verlies van inkomen en/of smartegeld, letselschade etc.  Meestal tot een totaal van 1.000.000 euro. (premie ca. €.60 per jaar). De verzekering 'gedraagt' zich als een schuldige tegenpartij als de bestuurder zelf (mede)schuld heeft aan het ongeval.

   

  Uit de schadepraktijk blijkt dat het lang niet altijd gemakkelijk is om letselschade en inkomstenderving bij een schuldige tegenpartij te verhalen. Als er géén tegenpartij is en/of u bent zelf de oorzaak van het ongeval, dan is er niemand om een schade op te verhalen. Dan kan er op deze verzekering geclaimd worden. Voor wie belangrijk:- als u in loondienst bent;- als u zelfstandig ondernemer bent;- voor een werkgever die personeel heeft wat voor de zaak rijdt.

   

  De premie is ongeveer 5 euro per maand en daarvoor krijg u veel zekerheid terug. NB. De Consumentenbond heeft een in de Consumentengids van oktober 2014 een artikel gewijd aan de zin en onzin van verzekeringen. De Ongevallenverzekering Inzittenden werd als een "onzinverzekering" bestempeld en "wie de inzittenden wil verzekeren [..] kiest voor de veel completere schadeVerzekering Inzittenden.

 • Nieuwwaardedekking

  Als u een nieuwe auto koopt en deze W.A. + Volledig Casco verzekert (all-risk), dan geldt er vrijwel altijd een nieuwwaarde dekking gedurende één jaar. Dat betekent dan dat, wanneer u binnen één jaar na aflevering een grote schade oploopt waardoor het niet meer lonend is de auto te herstellen (total loss), u de nieuwwaarde uitgekeerd krijgt, ook als is de auto al een paar maanden of misschien zelfs bijna een jaar oud.

   

  Verlengde nieuwwaarderegeling

  Optioneel is bij sommige verzekeraars die termijn van nieuwwaardedekking te verlengen tot 2 of 3 jaar. Sluit u 3 jaar nieuwwaardedekking af en loopt u een grote schade op na 2 jaar en 364 dagen waarbij de auto total loss is in verhouding tot de dagwaarde, dan krijgt u alsnog de nieuwwaarde uitgekeerd.

 • Pechhulp

  Decennia lang is de ANWB eigenlijk de enige echte speler geweest in de markt voor pechhulp dienstverlening en helpt nog steeds elke maand duizenden auto’s weer de weg op. Toch zien we een toename van concurrentie waarbij er goedkope alternatieven zijn voor de pechhulpverzekering en de verschillen zijn groot!

   

  Daarnaast kan iedereen zijn/ haar ervaringen met pech onderweg en pechhulp plaatsen en lezen zodat iedereen voor zichzelf de beste keuze kan maken voor Nederland en ook het buitenland.

Van Brederode Financieel Adviseurs

Over ons

Contact

 

Producten

Verzekeringen

Hypotheken

Direct contact

 

Heeft u vragen, hulp nodig en/of wilt u direct persoonlijk advies? Neem dan vrijblijvend contact met ons op

 

T. 050-5348330

E. info@vanbrederode.nl

 

Contact

Ga naar onze contactpagina voor meer informatie.

 

Openingstijden

Elke werkdag - 08:30 en 17:30